Ягодовчани се готвят тоново да протестира срещу отказа на община Родопи да проведе референдум, който да посочи към коя община ще бъде село Ягодоно. Неговите жители настояват да се отделят и след това да преминат към община Пловдив.

За тази  цел вчера беше проведена среща с областния управител Иван Тотев и заместник-кмета Петко Атанасов. Ягодовчани изразиха надежда, че тя ще скъси пътя до референдума за присъединяване на Ягодово към Пловдив.

Иван Тотев е обещал подкрепата си за провеждане на допитването, което не може да се осъществи четвърта година, тъй като Община „Родопи" не го насрочва.

Русев съобщи, че е направено предложение да се ревизира дейността на община Родопи, заради нередности около канализацията в село Ягодово и незаконната търговия с грозде на общинска фирма.

Привържениците на идеята за присъединяване на Ягодово към Пловдив са готови на протестни действия, ако Община Родопи откаже референдум след внасяне на предложение за провеждането му, категоричен бе председателят на инициативния комитет.