В Сливен затварят нощните заведения и предлагат дистанционно обучение, съобщава bTV.

От 24 октомври до 2 ноември включително се въвеждат временни епидемични мерки на територията на областта.

За този период не се допускат посещенията в дискотеки, нощни барове, клубове и други заведения от този тип за развлечение на закрито. Забраняват се групови празненства на закрито, включително сватби, кръщенета и т.н.

Затварят баровете и дискотеките в Перник

Затварят баровете и дискотеките в Перник

Забраняват се масовите мероприятия на открито и закрито

Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на закрито и открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. метра от нетната търговска площ. Собствениците и управителите на обекти с обществено предназначение и други обекти, предоставящи услуги на гражданите, като лечебни заведения, аптеки, магазини, места за хранене и др., трябва да засилят контрола за спазването на физическа дистанция от 1,5 метра, изискванията за хигиена на ръцете, дезинфекция и носене на защитни маски за лице или друго средство, покриващо устата и носа. Изключение от задължението да се носят предпазни маски се допуска за клиентите в местата за хранене, кафенета и ресторанти.

От РУО-Сливен ще отправят предложение на министъра на образованието за преминаване към дистанционно обучение в електронна среда за 10 дни за учениците от 5 до 12 клас в учебните заведения с над 20% заразени и карантинирани ученици и педагози.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че затварят баровете и дискотеките в Перник.