От двамата от офиса за бързи кредити в Стара Загора, и убитият, и стрелецът са притежавали разрешение за носене на огнестрелно оръжие.

Вчера към 19 часа мъж бе застрелян в офиса от своя съдружник. На този етап не е уточнено кой точно е подал сигнала - стрелецът или третият човек, който се е намирал в офиса.

Тази сутрин на брифинг бяха дадени наличните към момента подробности по случая. Огледът на мястото на престъплението продължи до късно през нощта.

На този етап не може да се заяви категорично мотивът за убийството, но основната версия, по която работят разследващите, е неразрешени финансови отношения. Убитият и стрелецът са имали съвместна дейност от няколко години - основно бързи кредити, но и строителство и ремонти. 

Още вчера стана ясно, че убитият е криминално проявен, а за регионалните журналисти е и известен е като основния заподозрян за организирането на гласуване в ромската махала "Лозенец" на последните избори. На брифинга обаче от полицията отхвърлиха версията това да има връзка със случая.

Впечатление прави, че и той има издадено разрешение за носене на огнестрелно оръжие. При оглед на тялото му обаче е намерен само нож.

При инцидента вчера е произведен само един изстрел.

Стрелецът е задържан за 24 часа по закона за МВР, предстои повдигане на обвинения и евентуално задържане за 72 часа. Той не е криминално проявен.

На този етап задържаният се възползва от правото си да не дава обяснения, но той не е привлечен за обвиняем, обясни окръжния прокурор Дичо Атанасов. Обвиненията се подготвят по член 115 от НК, по който присъдата може да е от 10 до 20 години затвор.