След като въведоха глоба за велосипедисти и скейтбордисти в Русе, подобни мерки се въвеждат и в Сливен.

Гражданите, които карат велосипеди по Главната улица в Сливен ще бъдат глобявани. Това заяви кметът Стефан Радев в отговор на журналистически въпрос относно мерките, които се вземат за нарушителите, които управляват велосипеди по бул. "Цар Освободител", въпреки забраната за това, предаде Дарик.

"Проблемът с карането на велосипеди по пешеходната зона в Сливен сме го коментирали на среща с представители на полицията. Даде се указание на служителите да отделят по-сериозно внимание на пешеходната зона и каращите велосипеди", допълни Стефан Радев.

Той посочи, че нарушителите се предупреждават, но ако продължат да нарушават Наредбата за обществения ред, ще има и санкционирани.

От своя страна управителят на "Общинска охрана и СОТ - Сливен" Петко Чолаков каза, че действително много граждани алармират за този вид нарушение, при което деца и възрастни хора карат велосипеди на главната улица в Сливен. Имало е дори единични случаи и на каране на мотори.

"Моите служители правят това, което е необходимо, но за съжаление не срещат достатъчна подкрепа от гражданите на Сливен. Много често, когато сме сваляли деца и по-възрастни хора, има граждани, които ги защитават.

Независимо от трудностите, сме разработили и осъществяваме работна програма заедно с Районно управление на МВР - Сливен за съвместни екипи, с наши и техни служители, и съответно за съставяне на актове на нарушителите по Наредбата", каза Чолаков.

Той посочи, че на главната улица има патрулен екип, които се движи от сградата на общината до "Розова градина", на който гражданите също може да отправят своите сигнали, ако забележат нарушения.