След горещините през последните дни се задава заглаждане. Над Северозападна България, западната част на Стара планина и западна Тракия се развиват мощни купесто-дъждовни облаци, има силна гръмотевична дейност и падат проливни валежи.

Възможни са градушки. От запад на изток този процес ще се усилва и привечер и през нощта на много места ще има гръмотевични бури.

В четвъртък през деня ще бъде ветровито, с умерен до силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще бъдат с 5-10 градуса по-ниски спрямо днешните - в повечето райони - между 26 и 31 градуса, в София - около 26 градуса.

По-значителна облачност ще има все още в сутрешните часове над Североизточна България, където и ще превалява, в отделни райони - с гръмотевици.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има по-значителна облачност и на места ще превалява с гръмотевици. Впоследствие облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен, до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат 28-30 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 26-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 21 градуса, а на 2000 м - около 13 градуса.