През страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността от северозапад ще се увеличи и в Западна България, както и в отделни североизточни райони ще има валежи, предимно от сняг.

Това съобщиха от НИМХ.

През деня в по-голямата част от Южна България ще превалява сняг, на места в низините - примесен с дъжд. След обяд от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

С умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух.

Сутрешните температури ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 1°, а към 14 часа ще са между 0° и 5°, в София - около 0°; до края на денонощието чувствително ще се понижат и в почти цялата страна ще станат отрицателни.

В планините ще превалява сняг. Привечер валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее.

Ще духа силен, временно и бурен северозападен вятър. Температурите бързо ще се понижат и към 14 часа на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 9°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, след обяд примесен със сняг.

Ще духа умерен, по Северното Черноморие временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са 3°-5°.

Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 2 бала.