Над 40 души - служители на МВР, горски, охранителна и гранична полиция, пожарна - издирват 21-годишния Мартин Трифонов в горите около Сливен. По неофициална информация в издирването се включва и хеликоптер. Мястото, където е открито телцето на детето, както и част от селото са блокирани.

Мъжът е заподозрян за жестокия побой и изнасилване на 7-годишно дете от село Сотиря. Детето бе открито вчера следобед в края на селото в изключително тежко състояние и почина по-късно в болница.

Дете е изнасилено и убито в Сливенско, издирват извършителя
Обновена

Дете е изнасилено и убито в Сливенско, издирват извършителя

7-годишно момиче е било открито в много тежко състояние в село Сотиря и умира в болница

21-годишният Мартин не е жител на селото, живее във вилната зона, страни от хората и няма среда, каза за Нова телевизия Димчо Георгиев, кмет на Сотиря. Хората обаче го знаят заради пререкания и скандали. Известен е с това, че краде от дворовете и къщите на хората. Има криминални регистрации.

Детето е живеело в селото, в момента са го гледали баба му и дядо му, а майка му е била на работа в българското Черноморие. Върнала се е веднага и е в шок от случилото се, както и всички жители на село Сотиря, каза кметът.

Местността, в която се издирва Мартин, е гориста и трудно достъпна. Информацията, която се подава от полицията, е изключително оскъдна, защото се предполага, че той може да има достъп на социални мрежи и интернет, макар и да е изтрил още вчера профила си във фейсбук.

Малко по-късно на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че Мартин Трифинов остава основен заподозрян за тежкото престъпление. По думите му лицето все още не е задържано, но е мобилизиран целия полицейски ресурс и продължава издирването. 

Иванов обясни, че лицето не притежава оръжие, но има голям страх от кучета, като в процеса по издирването му са включени и следови кучета. Според него той може да се скрил навсякъде, както и във вилната зона. 

Главният секретар уточни, че заподозряният още вчера е обявен за национално издирване. Преди това отново е бил осъждан и е лежал в затвора за блудства с негова близка. 

Трифонов няма храна и пари в себе си, по думите на Ивайло Иванов. 

Нямаме данни да е имал нужда от психиатрична помощ, допълни главният секретар. 

Снимка 438812

Източник: БГНЕС