Нововъведение в пернишкото село Ноевци увеличи работата в местните автосервизи. Ноевчани си изпочупиха колите заради срязан асфалт в центъра на селото, съобщи zapernik.com. Коварната дупка е направена заради предстоящо изграждане на бабуна – „полегнал полицай“. Строителите са поставили и знак за ремонт, но предупредителната табела е непосредствено до самата дупка и шофьорите не могат да реагират.

Припомняме, според Наредбата за временна организация на движението при строителство и ремонт по пътищата, публикувана през 2015 година, Чл. 51 гласи:

"При извършване на дълготрайни Строително-монтажни работи (СМР) сигнализацията, с която се въвежда Временна организация на безопасността на движението (ВОБД), започва с пътен знак А23 "Участък от пътя в ремонт", поставен на самостоятелна стойка преди началото на работния участък на разстояние:

1. не по-малко от 600 m на автомагистрали;

2. не по-малко от 300 m на пътища с допустима максимална скорост на движение повече от 50 km/h;

3. от 50 до 150 m на пътища и улици с допустима максимална скорост на движение до 50 km/h.

До колко това изискване е спасено, става ясно от снимката.

Село Ноевци е на 20 километра северозападно от областния град Перник и 50 километра от София. То отстои на 7 км от общинския център Брезник и е единственото село в общината с основно училище. Селото е благоустроено и има вид на селище от градски тип с много обществени сгради — съвет, здравна служба, читалище, училище и магазини.