Софийските автобуси по линии 23 и 26 са отклонени по Околовръстен път. Причината е завиряване под моста в началото на кв. Курило в Нови Искър.

Аварийните екипи извършват отводняване на критични места в Требич, Мировяне и с. Житен, като се изграждат на места и защитни диги.

Няколко коли са били залети от високите води на реката. Един човек е спасен през железопътния мост с помощта на пожарникари.

Един от притоците на река Искър е излязъл от коритото си и е залял моста, който се намира в посока Курило. Красимир Димитров от Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община посочи, че първо ще започне почистване на канала на реката, но реката трябва да си влезе в самия бент. Към момента има три критични участъка в район Нови Искър.

С цел безопасност са евакуирани хора от една къща в Нови Искър.

В Требич са залети цели улици.

В момента 3 язовира на територията на Столичната община се изпускат контролирано, това са "Суходол" 2, "Иваняне", "Мрамор" - няма опасност от разливи.

Екипите на Аварийна помощ и превенция на Столична община и Напоителни системи са на място.

Поради обилните валежи има повишение на нивата на реките.

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери на място ситуацията в Нови Искър в кв."Кумарица" във връзка с обилните валежи.