Започва изкърпването на улиците в Дупница и в 16 села. Началото е след празниците, съобщи БНР. Това стана след като Комисията за защита на конкуренцията окончателно обяви, че няма да се съобрази с жалбата на фирма-участник в конкурса за ремонти.

Победител в три от четирите позиции стана дружеството "Меридиан", а "Мегаинвест Холд" спечели четвърта позиция - ремонт на републиканската мрежа в чертите на града.

Рехабилитацията трябваше да започне още в началото на юли, но жалба до комисията за защита на конкуренцията от една от фирмите-участници спря ремонтните за повече от 2 месеца.

Общината започна преди две седмици полагане на маркировката там, където не се планират ремонти. Предстои и разкопаване на най-големия квартал в града - ж.к. Бистрица, където първо ще се подменя около 6 километра и ВиК мрежа, а след това ще се прави и рехабилитация на цялата надземна инфраструктура.

Събарянето на около 200 незаконни временни гаража в ж.к. Бистрица трябва да приключи до 15 септември, припомнят от общината.