16-годишен младеж е загинал при катастрофа в Търговищко. Сигналът за пътния инцидент е получен в 00:30 часа, съобщи БНТ.

Лек автомобил предприел изпреварване на влекач с полуремарке в забранен участък. Колата навлязла в лентата за насрещно движение и се е ударила челно в друг автомобил, управляван от 19-годишен шофьор. Първата кола отскочила от сблъсъка и застанала на пътя на пътя на камиона, който се забил в нея.

Вследствие удара влекачът се преобърнал извън пътното платно. При инцидента на място е загинало 16-годишно момче, а 48-годишен мъж от Търговище е настанен за лечение в интензивното отделение на областната болница с опасност за живота.

Майка и дете загинаха при катастрофа на АМ "Тракия"

Майка и дете загинаха при катастрофа на АМ "Тракия"

Инцидентът е станал на 101-ия км в посока София

По късно от прокуратурата съобщиха, че виновният за катастрофата шофьор е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на пътнотранспортно произшествие, в резултат на което е настъпила смърт и са нанесени телесни повреди. Той е 44-годишен и е от село Обител, община Омуртаг. Веднага след инцидента мъжът напуснал местопроизшествието. Той е задържан за срок до 72 часа.

Инцидентът е регистриран около 00:30 часа тази нощ. 44-годишният шофьор, който пътувал по пътя София-Варна, предприел след разклона за село Божурка маневра за изпреварване на три товарни автомобила в забранен за това пътен участък. Така причинил сблъсък с насрещно движещо се превозно средство. Вследствие на пътнотранспортното произшествие на място е загинало 16-годишно момче, пътувало в автомобила. Тежко е пострадал и спътник на младежа, който е настанен в Реанимацията на МБАЛ-Търговище. По-леки наранявания имат и други пътуващи във втората кола.

Веднага след сблъсъка 44-годишният мъжа напуснал местопроизшествието, но бил намерен от полицията недалеч от мястото.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои съдът да разгледа искане на наблюдаващия прокурор обвиняемият да бъде оставен в ареста след изтичането на срока за задържането му.