Срок до 14 юли сутринта получиха кабелните оператори от кмета на Плевен Георг Спартански. Ултиматумът е за незаконните сметища, които се образуват на мястото, където копаят кабелните оператори.

Спартански се закани, че ако при проверката, която ще направи на 14 юли в 9.10 часа всичко не е разчистено, ще издаде заповед за спиране на строителните дейности, свързани с полагането на кабели.

Той е категоричен, че това тази година няма да стане за сметка на общинския бюджет, както се е случвало до момента, а фирмите трябва сами да намерят начин и да платят за разчистването след себе си.

Кметът на Плевен Георг Спартански предупреди кабелните оператори, че ще издаде заповед за спиране на строителните дейности, свързани с полагането на кабели, ако те не почистят създадено от тях незаконно сметище. Спартански категорично отказва това да стане за сметка на общинския бюджет, както се е случвало до момента: 

Сигналите на плевенчани за безобразно разкопаване от кабелни оператори,  които разрушават инфраструктурата и оставят боклуци, са ежедневни.

През 2015 година община Плевен е похарчила над 280 хиляди лева за отстраняване на нерегламентирани сметища.