Тежкотоварен автомобил гори в аварийната лента при км 41 на АМ "Струма" в посока Благоевград (в участъка между Радомир и Дупница - б.р.). Временно движението в участъка се осъществява само в изпреварващата лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в района на инцидента се регулира от "Пътна полиция".

Пътната агенция призовава шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. АПИ апелира също да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, защото така се затруднява преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. "Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата", посочват от Агенция "Пътна инфраструктура".​

По-късно БНТ информира, че инцидентът е причинил сериозно задръстване. Запалилият се тежкотоварен автомобил е превозвал бойлери. Движението в учасъка весе се осъществява нормално.

Камион се запали в движение на АМ "Марица" край Хасково

Камион се запали в движение на АМ "Марица" край Хасково

Трафикът в двете посоки между Хасково и Харманли е ограничен