Напрежение има в района на граничния пункт "Дунав мост" при Русе, създадено от недобросъвестни шофьори на тирове. Образувала се е голяма тапа, която е довела до километрични опашки от превозни средства, съобщи БГНЕС.

Тежкотоварните возила са спрели безразборно по направлението Русе-Мартен и по булевард "България". Водачите са излезли и оставили камионите си, както им скимне. След това са отишли да пренощуват из близките хотели. По този начин са блокирали нормалното движение към Дунав мост и Силистра.

Румънските власти забраниха движението на камиони към България

Румънските власти забраниха движението на камиони към България

Затварят магистрала А2 Букурещ-Констанца

Допълнително обстановката е усложнена заради закъсал ТИР, който няколко часа остана на пътя Русе-Мартен в ранната сутрин. Това доста затрудни хората, които пътуват към работните си места.

"Наложило се закъсалите камиони да бъдат вадени с техника на общината", обясни директорът на общинската "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров.

По думите му са били теглени двата закъсали тира на изхода за Разград и един камион на изхода към булевард "България".

Отделно е била изпратена и техника в помощ на аварирал камион край Индустриалния парк, който се оказал със замръзнала спирачна система.

"Много от камионите нямат вериги и са с изтъркани гуми, отделно не спазват разпорежданията на органите на реда", каза още Димитров.

Пунктът Дунав мост работи нормално, но трафикът по него е интензивен. Движението в района се регулира от три екипа на "Гранична полиция" и екип на "Пътна полиция".