Временно движението при км 111 на АМ "Тракия" - в района на Цалапица - е ограничено заради катастрофа.

Причина за катастрофата е шофьор, който вместо да спре на сигнал за проверка на служители на областната дирекция на МВР, побягнал.

Инцидентът става в рамките на специализирана полицейска операция в пловдивския участък на АМ "Тракия" около 9 часа тази сутрин. Вместо да се подчини на полицейското разпореждане, водачът на лек автомобил "Фолксваген" подал газ и продължил по магистралата в посока Бургас

При преминаване между два успоредно движещи се автомобила блъснал единия от тях. От удара колата е смачкана, а по първоначални данни в нея има сериозно пострадала жена, която предстои да бъде извадена с помощта на специализирана техника на пожарната.

На място е задържан шофьорът на фолксвагена.

Трафикът е отклонен и се осъществява по път I-8 Пазарджик - Пловдив, съобщават от Пътната агенция.  От АПИ предупреждават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Припомняме, че днес след 14 часа ще бъде пуснато движението по магистралата и в посока София, след като това стана в посока Бургас миналата седмица. Ремонтът продължи няколко месеца и предизвика заради отклоняването на трафика сериозни тапи особено в летния сезон, когато туристите искат да стигнат до морето. 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.