Тежко пътнотранспортно произшествие затвори движението към Созопол по пътя Бургас - Созопол. Катастрофирали са два автобуса, съобщиха за News.bg от пресцентъра на МВР - Бургас. 

Установено е, че единият автобус е с бургаска регистрация. Той е бил управляван от 52-годишен българин, а с него били превозвани група туристи от Чехия. Той застигнал и блъснал отзад втория автобус, защото не успял да спре навреме в района на спирка "Моряк".

Вторият автобус също бил с бургаска регистрация. Автобусът е собственост на фирма за превози от Китен, а в него се превозвали 14 пътника. И двете превозни средства пътували за Южното Черноморие. Инцидентът станал в 9.20 часа.

На мястото на произшествието са пристигнали 3 полицейски екипа, служители от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас и екипи на "Спешна медицинска помощ".

Медиците констатират, че двама мъже са в по-сериозно състояние. Това били водачът на автобуса, превозващ чешки туристи, и неговият спътник, който е и представител на чешката туристическа фирма.

Двамата пострадали са транспортирани в "Шокова зала" на УМБАЛ - Бургас. Останалите чешки туристи същи били в шок от катастрофата, но нямали сериозни наранявания. Те са откарани за допълнителни медицински прегледи в болница "Бургасмед".

Отсечката Бургас - Созопол беше затворена в продължение на часове. Изчакваше се пристигането на тежка техника, която да премахне единия от двама автобуса от пътното платно, защото той не бил в движение.

Движението към Созопол се отклоняше по обходен маршрут по пътя през село Маринка: Крайморие - Маринка - Ново Паничарево - Ясна поляна - Приморско.

От АПИ съобщиха, че към 12 часа движението по пътя ІІ-99 Крайморие-Черноморец в посоката Созопол-Бургас е било възстановено.