Жена е загинали след тежка катастрофа между камион и микробус на пътя Русе - Варна края разградското село Ушинци, предаде БНТ.

Инцидентът е станал днес около 12:00 часа на обяд, след като водачът на камиона се разсейва, навлиза в насрещното платно и блъска движещия се в посока Варна микробус.

Вследствие на удара микробусът се удря със задната си част в движещия се зад него товарен автомобил и е притиснат между двата камиона. Наложило се е използване на специализирана техника за оказване на помощ на пътуващите.

При катастрофата е пострадала 79-годишна жена, която се е возила на задната седалка на микробуса. Тя е откарана в болница в Разград в тежко състояние, където по-късно почива.

Водачите на трите превозни средства са тествани за алкохол и наркотици, като пробата на разсеялия се водач е реагирала положително на метамфетамин. Той е дал и кръв за медицински изследвания.

Движението е пренасочено по маршрут Разград - Лозница - Шумен и обратно. Към момента се извършва оглед на местопроизшествието.

Жертва и шестима ранени при катастрофа в Търговищко

Жертва и шестима ранени при катастрофа в Търговищко

Една от пострадалите е в критично състояние