Един загина, а шестима пострадаха в катастрофа в Търговищко, съобщава БТА.

Пътният инцидент е станал малко преди 13.00 часа край село Ястребино. Ударили са се камион и лек автомобил.

Жертвата е 65-годишен мъж, пътуващ на предната дясна седалка в колата.

Причините за катастрофата се изясняват. До момента е установено, че автомобилът, управляван от 42-годишна жена, е пътувал от София за Варна, но по неизяснени досега причини е навлязъл в насрещното движение и се е ударил в товарен бус с прикачено ремарке.

Возеща се на задна седалка млада жена на възраст под 20 години е със сериозни наранявания и с опасност за живота. Със сериозни наранявания са и двамата шофьори, както и пътувалите в товарния автомобил двама мъже и една жена.

Четирима са пострадали след катастрофа в Бургаско

Четирима са пострадали след катастрофа в Бургаско

Инцидентът е станал заради неправомерно изпреварване

Всички ранени са били откарани за лечение в областната болница в Търговище.

Изпълнителният директор на МБАЛ - Търговище д-р Иван Светулков заяви, че към момента състоянието на пострадалите вече е стабилизирано, с изключение на това на младата жена от лекия автомобил. Първоначално е било уговорено тя да бъде транспортирана до Велико Търново, откъдето да я вземе медицински хеликоптер. Преценката на екипа на хеликоптера обаче била, че не е за полет по въздуха и е оставена за лечение в реанимация във великотърновска болница. Състоянието ѝ е критично.

На двамата водачи са взети кръвни проби за установяване на употреба на алкохол или наркотични вещества. Резултатите от изследванията все още не са готови.