Кметът на Ловеч издаде заповед, с която се забранява целогодишното ползване за къпане на всички водни обекти, публична общинска собственост (канали, реки, язовири и др.). Това съобщиха от пресцентъра на община Ловеч.

Заповедта разрешава ползването на водни обекти за къпане, предназначени за това и отговарящи на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водни площи.

Съгласно разпоредбата собствениците на плувни басейни са длъжни да осигурят обезопасяването им съгласно императивните изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водни площи.

Предохранителните мерки се възлагат на собствениците на водни обекти, на собствениците на плувни басейни, а за общинските водни обекти - на кметовете и кметските наместници на населените места, на чиято територия се намират.

Служителите на РУ на МВР - Ловеч, служителите на отдел "Контрол и сигурност", Община Ловеч и кметовете и кметските наместници на населените места са натоварени със задачата да обезопасят водните площи.