Във връзка с настъпването на летния туристически сезон кметът на община Несебър забранява от 1 май извършването на строителни и монтажни дейности в курортите, курортните територии на населените места, курортните комплекси, ваканционните селища и вилните зони на територията на общината.

Забраната ще остане в сила до 15 октмври.

В срок до 2 май всички възложители и изпълнители на строежи на територията на община Несебър трябва да освободят и изчистят тротоарите и уличните платна около строежите от строителни материали и механизация, а до 15 май те трябва да предприемат действия за възстановяване - почистване и засаждане, на засегнатите зелени площи около обектите им.

Съгласно заповедта на кмета Магдалена Мандулева органите на МВР трябва да организират пропускателни пунктове за недопускане на никаква строителна и друга тежка механизация.

Такива пунктове ще бъдат разположени на следните места в района на КПП "Кошарица"; на разклона за с.Тънково на обходен път Варна, Тънково, к.к."Слънчев бряг"; в района на складовата база на к.к.„Слънчев бряг"; на кръговото кръстовище Слънчев бряг-Несебър.