Кметът на община "Връбница" Младен Младенов поуспокои недоволните от строежите в ж.к. Обеля 1.

Това стана ясно след среща между него и представители на инициативен комитет в квартала.

По време на разговора са обсъдени исканията на гражданите и проблемите, които предизвикват недоволството им.

И "Обеля" протестира срещу презастрояването

И "Обеля" протестира срещу презастрояването

Недоволстват и заради липсата на зелени площи

По думите на един от представителите Карамфила Денкова, срещата е преминала в добър тон, тъй като кметът е представил убедително своите аргументи относно застрояването.

Денкова изтъкна, че строежите в квартала ще продължат, защото разрешителните били редовни.

По отношение на техните искания за построяване на нова детска градина, кметът заявил, че не може да се ангажира със срокове. Имало проекти, но не се знаело кога ще започнат.

Денкова отбеляза, че исканията им ще бъдат реализирани с много отложен старт.

Жители на столичния "Овча купел" 1 протестират срещу съмнително строителство

Жители на столичния "Овча купел" 1 протестират срещу съмнително строителство

Строят жилищни сгради на места за детски градини, училища и зелени площи

Кметът посочил още, че някои квартални улици ще бъдат ремонтирани до 1 година. Той подчертал, че вратите на кметството са винаги отворени за гражданите на "Обеля".

Денкова допълни още, че кметът имал желание да осъществи всички предвидени проекти, но за това се изисквало повече време.

На въпрос на news.bg дали ще продължат простестите в квартала, тя заяви, че най-вероятно ще бъдат преустановени на този етап.

Другият представител от Инициативния комитет Маргарита Попова пък изтъкна, че остават в готовност да изложат исканията си и да протестират пред Столична община.

Припомняме, че на 9 декември близо 50 души излязоха на протест, за изразяват недоволството си от застрояването на зелените площи, липсата на достатъчно детски и спортни площадки, ясли и детски градини. 

Причината е, че по време на разговора станало ясно, че няма нужда от детска градина в квартала, тъй като нямало желаещи деца.

По думите ѝ това твърдение не отговаря на истината, защото всяка година 104 деца оставали без място в детска градина. Попова заяви, че за тези семейства са в безизходица.

Тя допълни, че жителите на 116 блок имали нужда от обезщетения, които кметът поел ангажимент да се разгледат на място рпез следващата седмица.