Протестът в Раднево е окървавен от футболни фенове. Това заяви на пресконференция кметът на града д-р Тенчо Тенев, цитиран от БТА. Той уточни, че феновете не живеят в Раднево.

Той е категоричен, че агресивните им действия са провокирали размириците в третия ден на протести.

Припомняме, че четирима жители на циганския кв. „Кантона” жестоко пребиха трима младежи. Кметът настоя за справедливи наказания за биячите, тъй като съгражданите му искали да живеят спокоен живот.

Роднини на пострадалите също присъстваха на пресконференцията. Те разказаха, че нападателите и жертвите се познавали, защото тренирали в една фитнес зала. Те обаче не били приятели.

Кметът Тенев обяви още, че на този етап в циганския квартал ще бъдат съборени четири сгради. Незаконните строежи са описани още вчера. Върху тях са залепени и протоколите с предупреждения за предстоящите мерки по събарянето им, допълва БНР.

Всички сгради са търговски обекти, като една от тях е в строеж. Градоначалникът се зарече да предприеме всички законови мерки, за да спре незаконното строителство в циганския квартал. Именно това са основните искания на продължаващите протести.

Обстановката в града днес е спокойна. Полицейското присъствие е засилено. Вчерашното шествие се размина без физически сблъсъци с полицията. Протестиращите дори закачили жандармерията с цветя в знак на помирение.

Жителите на циганската махала се страхуват да се върнат по къщите си.