Тази вечер се стигна до ескалация на напрежението в Раднево - четирима протестиращи и един полицай са пострадали, след като група недоволни граждани се опита да пробие полицейския кордон и да влезе в ромската махала на града, предаде БНТ. Съобщава се за сблъсъци с жандармерията.

В момента ситуацията в града вече е спокойна.

И тази вечер стотици жители излязоха на протест в Раднево с искане за справедлив процес и най-тежки наказания за ромите, пребили трима младежи заради неспазено предимство.

Протестиращите извървяха пътя до ромската махала. Тя беше охранявана от жандармерия и при опит да проникнат в квартала участниците в акцията срещнаха съпротива. Тогава част от хората започнаха да хвърлят пиратки и камъни срещу униформените.

Щурмът на опитващите се да влязат в махалата не успя, но пострадаха случайни граждани, които попаднаха под палките на полицаите.

В Спешния център в Раднево са приети четирима от протестиращите и един полицай със счупен нос, състоянието им не е сериозно.

По-рано беше съобщено, че в следобедните часове в града са пристигнали допълнителни полицейски сили и жандармерия. Те бяха разположени на различни точки, но предимно в подходите около гетото. Засилването на полицейското присъствие беше предприето с цел да се избегнат сблъсъци.

Тримата младежи, които бяха пребити от четирима роми остават в болница, в тежко състояние.

Нападателите са с повдигнати обвинения за опит за убийство. Утре съдът ще решава дали да ги остави за постоянно в ареста.