"Съвестта ми е чиста" - с тези думи кметът на Община Стрелча Стойно Чачов влезе в Пангюрския районен съд, където ще бъде разгледано искането на прокуратурата той да бъде отстранен от длъжност, съобщи bTV.

Съдията забранил журналистите да останат в залата, за да чуят аргументите на обвинението и защитата.

До момента по разследването срещу Стойно Чачов са разпитани 40 свидетели. Само един от служителите в общината твърди, че кметът е оказал върху него принуда.

Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Стрелча

Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Стрелча

Наложена му е мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 2 000 лв.

Според прокуратурата Чачов трябва да бъде отстранен от длъжност, за да не влияе върху показанията на подчинените си. Срещу стрелчанския кмет е повдигнато обвинение за оказване на принуда върху свой служител.

Разследването е за 19 служители на Община Стрелча, на които е наредено да си напишат предварително молбите за напускане. Засега обаче доказателствата водят само до един служител.

Стойно Чачов заяви, че това е "мръсен номер", с който се цели да го откажат от надпреварата за местните избори. 

Прокуратурата поиска отстраняването на кмета на Стрелча

Прокуратурата поиска отстраняването на кмета на Стрелча

Имало данни, че може да възпрепятства разследването

Припомняме, на 12 март "Икономическа полиция" влезе в общината в Стрелча по сигнал на служители.

Ден по-късно говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че за деянието си Чачов може да получи до 6 години затвор.

На пресконференция кметът категорично отрече да е оказвал психологически натиск върху служителите си. Той коментира, че полицейската акция срещу него била "бразилска сапунка".

От своя страна Румен Петков - лидерът на АБВ, чийто член е Чачов, поиска оставката на директора на областната полиция заради "недопустимото" нахлуване на служителите на реда в общината.

На съдебното заседание на 20 март Чачов не се яви на разпит в съда поради служебен ангажимент.