Големите изкопи, които се правят по централната улица в столицат а"Солунска" са за контейнери за боклук. Всички те ще бъдат под земята.

Ако ремонтът не се направи качествено, неустойките и глобите за фирмите са големи и са от порядъка на почти 200 000 лева на ден при забавяне. Санкциите ще са още по-сериозни при недобра и некачествено свършена работа.

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтните работи на ул. "Солунска" в участъка между ул. "Витоша" и ул. "Христо Белчев" в столицата.

Срокът, в който трябва да бъде ремонтиран участъка от улица "Солунска", от бул. "Витоша" до ул. "Граф Игнатиев" е преди 15 септември.

Гаранцията на обекта е пет години, като при подписването на договора е взета и парична гаранция, която остава до приключване на обекта.

Фандъкова описа ремонтния участък между ул. "Солунска" и бул. "Витоша" като един най-големите и най-трудни реконструкции в столицата. Тя благодари за търпението на всички хора, защото чрез ремонта, Столична община цели да направи цялостна модернизация.

Тротоарите са със гранитни плочи, настилката на една от най-знаковите улици, а именно ул. "Солунска", е с паваж, който вече е подреден в участъците, които са приключени. Днес бе пуснато движението от бул. "Витоша" до улица "Христо Белчев", а до няколко дни движението ще бъде пуснато и до ул. "Ангел Кънчев".

Възложено е на всички обекти да се работи с удължено работно време - от по-рано сутрин до по-късно вечер.

Фандъкова е уверена, че с ремонтните дейности София ще стане едно много красиво и привлекателно място за всички жители и гости на столицата.