Концесионерът на плажа в Поморие, където спасител и французин се биха за място, излезе с позиция по случая.

След публикации в социалните мрежи и медии фирмата "Ауто Фактор", стопанисваща плаж "Поморие-Изток", е извършила проверка по Кодекса на труда.

Установено е, че на 24 юли е възникнал инцидент с участието на спасителя Христо Киобасанов, който по това време не е бил на работа и не е изпълнявал служебните си задължения, тъй като е имал почивен ден по график. Той е бил на плаж заедно със съпругата и детето си в качеството си на граждани.

Българин и французин се биха за място на плажа в Поморие

Българин и французин се биха за място на плажа в Поморие

Двамата са разтървани от полицията

Киобасанов си е носил собствен чадър, който поставил в свободната зона на пясъка. Докато семейството на служителя е било в морето, под чадъра му се е настанил френският турист, който отказал да напусне въпреки поканата и обясненията.

Между двамата мъже възникнал спор, който прераснал във физическа агресия.

Концесионерът се разграничава от действията на своя служител и заявява, че не толерира подобни действия на саморазправа.

Подчертава се обаче, че предвид обстоятелството, че тези действия са извършени от служителя не по повод изпълнение на служебните му задължения и в извън установеното работно време работодателят няма отношение към инцидента.

От "Ауто Фактор" посочват, че въпросите относно вината и последиците са в правомощията на компетентните органи.

Прокуратурата обяви нулева толерантност на насилието и хулиганството

Прокуратурата обяви нулева толерантност на насилието и хулиганството

Сарафов възлага на ръководителите на апелативните прокуратури да следят за обективното разследване на всички случаи на насилие