Местната власт в Ловеч се стреми да изгражда благоприятна среда за бизнеса и за инвеститорите, увери в студиото на "Денят ON AIR" кметът на Ловеч Корнелия Маринова.

"Номирани сме за общинска администрация, която подкрепя бизнеса. Можем много повече от това, което постигаме. Създаваме нова икономическа среда, имаме предприятия, които се развиват възходящо. Имаме и четирима нови инвеститори", коментира Корнелия Маринова.

Тя подчерта, че успехът на бизнеса е и успех за хората.

"От 2015 г. нашата задача е да направим една благоприятна инвестиционна среда и да постигнем икономическо съживяване на района. Усилията ни са в тази сфера - да създаваме инфраструктура, това привлича бизнеса", отбеляза Маринова.

Тя обясни, че се работи и по инфраструктурата на промишлените зони в Ловеч.

"Миналата седмица направихме първа копка на една несъществуваща още улица. Ние ще направим нея, тротоари, осветление, там има 25 производствени бази, които ще могат да се възползват от това", добави Корнелия Маринова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Община Ловеч срещу незаконните гаражни клетки

Община Ловеч срещу незаконните гаражни клетки

Следващият район бившата казарма в Ловеч

Според нея нито един човек от бизнеса не обича да губи времето си с тромава администрация.

"Ние нямаме промяна в съществуващото положение с тол системата", увери кметът на Ловеч.

"Трябва да бъде чиста средата, в която живеем, трябва да имаме качествена образователна система. Нямаме недостиг на учители в община Ловеч. Това е градът на професорите", изтъкна Маринова.