В крайна сметка строителите могат и да строят. Това заяви председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Илиян Терзиев на осмата фотоизложба "Виж София - заедно строим за хората", посветена на постиженията на строителните фирми.

За осми пореден път правим тази прекрасна изложба със съдействия на Столичната община и КСБ. В последно време провеждаме изложбата в условията на коронавируса, но в крайна сметка строителството не спря, изтъкна инж. Терзиев, който благодари на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че не са спрели труда на строителите в полза на обществото.

Той се надява бъдещото младо поколение да се влее в строя в областта на строителството. Инж. Терзиев покани всички жители и гости на столицата да видят какво правят строителите. Тук сме избрали най-доброто и хубавото, което сме направили в последната една година, каза още инж. Терзиев.

КСБ: Моделът в строителния сектор е сбъркан

КСБ: Моделът в строителния сектор е сбъркан

Искат нов закон и решаването на основни проблеми

Кметът на София Йорданка Фандъкова не присъствие на фотоизложбата заради заразяване с COVID-19. Като неин заместник се яви Ангел Джоргов, който уточни, че тя е добре и работи от вкъщи. "От сутринта ми е поставила 10 задачи, добре е, работи от вкъщи", каза зам.-кметът на Столичната община по транспортни въпроси.

"Хубаво е човек да види, че в София се случват хубави неща в строителството, но сами може да се убедите от фотоизложбата, че от 100% български фирми, е построено в София и около София. Добре е да показваме и хубавото", каза още Ангел Джоргов.