Бездомни кучета са нахлули в Софийския зоопарк и са нападнали намиращите се там животни.

Инцидентът е станал в събота вечер. Кучета са успели да разкъсат 13 животни.

От зоопарка потвърдиха за случилото се пред news.bg.

Директорът на парка Иван Иванов посочи, че убитите животни са 13- осем муфлона, четири лопатара и една сърна.

Кучетата са успели да се промъкнат без проблем през нощта. Преодолели са оградите на зоопарка и са влезли в клетките. След това изгладнялата глутница от 5-6 кучета нападнали и разкъсали намиращите се там животни.

Логичният въпрос на news.bg  - А къде е била охраната през това време, получи следният отговор от директора на зоопарка - „И аз това питам".

Служителите, ангажирани по безопасността на парка, не само, че са оставили бездомните кучета да влязат в парка, но и не са ги забелязали часове наред. Така дълго време през нощта, необезпокоявани животните са устройвали „малкия си пир".

Били са спрени едва на сутринта и то не от охранителите, а от пристигналите в парка гледачи. Те успели да прогонят кучетата, но равносметката от вечерта е 13 убити животни.

Попитан по какъв начин ще бъдат санкционирани представителите на охранителната фирма, Иванов отговори, че ще им бъде наложена глоба, чиято размер обаче не уточни.

Той добави, че зоопаркът се охранява от същата фирма вече няколко дни, но до момента не са имали проблеми с нея. Не стана ясно дали ще бъдат потърсени услугите на нови охранители, защото както Иванов  посочи, това не е в неговите правомощия.

Директорът каза още, че убитите животни ще бъдат заменени с други от същия вид. Иванов добави, че се надява това да стане в близките месеци. Отворен обаче остава въпросът дали те ще бъдат гледани и пазени по същия начин.

От фирмата-охранител „Боду-Спот" за момента успяхме да се свържем единствено със секретарката, която отказа какъвто и да е било коментар с думите, че работи до 18ч.