Заседание на Националния съвет на БСП не се е състояло, тъй като кворум не е имало. Това заяви отново на нарочна пресконференция Иван Таков. Той и районни председатели, съветници не приемат решението на пленума. Уставът на партията е бил грубо погазен.

Решението на пленума ще засегне хиляди социалисти в София, а санкционираните за година няма да могат да заемат партийна длъжност. Ние ще продължаваме по законовия и уставния ред, подчерта Иван Таков, уверявайки, че са единни.

Не смятаме, че права са ни отнети, категоричен бе лидерът на червените в София.

Те са сезирали контролната комисия на партията, няма как те да оставят районните съвети в столицата без председатели. Освен това пред съветниците в СОС предстои много работа.

Съветникът попита дали това е наградата на ръководството на Позитивно 20 за едни от най-добрите резултати на избори на партията.

БСП сменя ръководството на структурите в София и Бургас

БСП сменя ръководството на структурите в София и Бургас

Социалистите ще сменят местните по-малко от два месеци преди евроизборите

Иначе Таков смята, че изборите на БСП в София са откраднати. Еньо Савов, член на Националния съвет на БСП, защити решението за ротационен председател на СОС. То било правилно, за да заработи СОС. На пленума имало обиди и нямало нищо другарско, както разказа той. Савов посочи, че отстояват своите позиции и поиска да бъде съден по действията, а не по думите на хора, които не знаят какво става в София.

Не търсим вендета, не влизаме във война, подчерта и Таков.

Милка Христова не вижда разумен аргумент за наказанието на столичните социалисти. Някой се изплаши от успеха на градската организация, каза тя. По думите й БСП - София показала какъв е пътят за успеха. Зад нас е Леге, път за отстъпление няма, заяви Христова.

Младежите в БСП - София предупреждават Нинова да не пипа Иван Таков

Младежите в БСП - София предупреждават Нинова да не пипа Иван Таков

За първи път БСП нямало да има свои представители в СОС