Днес на тренировъчния стадион на ФК "Литекс" в Ловеч 140 млади огнеборци ще се съревновават в Турнир за преходната купа "Юлиян Манзаров", съобщава пресцентърът на МВР.

Надпреварата е в двете дисциплини "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 м щафетно бягане с препятствия".

В състезанията ще се включат ученици на възраст от 12 до 16 години.
Участие в турнира до този момент са заявили отбори от областите Ловеч, Варна, Враца, Търговище, Кюстендил, Видин, Монтана, Плевен, Шумен, Разград, Русе, Велико Търново и Габрово.

Правилата на турнира са идентични с тези за провеждане на международните младежки състезания по пожароприложен спорт, утвърдени от Международната асоциация на пожарните и спасителните служби /CTIF/.

Надпреварата се организира за пета поредна година от ГД "Пожарна безопасност и спасяване" и Българска федерация за пожароприложен спорт.(

Сред организаторите тази година са и Звено "Пожарна безопасност и спасяване" при ОДМВР - Ловеч, Община Ловеч и Фондация "Ангели от Лим".
Турнирът е част от спортния календар на Младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец", а от миналата година е включен и в националния календар на извънучилищните дейности на Министерство на образованието и науката.