Като изключително успешен определи изминалия летен туристически сезон кметът на община Несебър Николай Димитров.

Това се случи по време на провела се днес среща между ръководителите на местната администрация в общината и представители на посолствата на Великобритания, Дания, Норвегия и Швеция в България, съобщава БНР.

С над 20 процента е намалял броя на регистрираните престъпления в община Несебър и в курортния комплекс Слънчев бряг, през това лято, сочат статистическите данни.

Кметът допълни, че най- големия плюс през изминалия сезон е факта, че са били въведени сериозни правила, които гражданите и гостите на общината са спазвали стриктно заради силната организация.

Най-много туристи от Германия, Великобритания, Русия и скандинавските страни са посетили община Несебър през изминалия летен сезон.

Отчетен е отлив на туристи от Македония, Беларус и всички държави с визов режим. но е регистриран рязък скок в посещенията на румънски граждани.

Община Несебър трябва да засили и ефективността си при подготовката и спечелването на европейски проекти, от където да дойдат финансови средства за подобрения в инфраструктурата, заяви още Николой Димитров.