Пътници останаха блокирани на летище "Пловдив", след като самолетът им беше ударен от мълния. Машината трябвало да излети обратно за Брюксел в 19:30 ч. снощи, съобщи БНТ. На място пристигнали техници от Италия и Англия, които не са позволили полета да се извърши.

Заминаващите пътници били предупредени, че има технически проблем със самолета и останали повече от 8 часа в чакалнята. Сред тях е имало е много бременни жени, майки с деца, студенти и болни хора.

Часове наред Добринка е държала на ръце четиримесечния си син. За мен беше важно малкият да е в сигурност, аз нямах достатъчно мляко, не можех и да го накърмя, защото няма никакви стаи тук, без никаква информация и бяха всички много много ядосани, каза пред БНТ Добринка Кьоцле.

Пътниците два пъти получили ваучери за храна и вода. Някои от тях били настанени в хотел в Пловдив. Повечето днес трябвало да бъдат на работа, а група студенти на лекции в Холандия.

Самолетът излетя за Брюксел днес по обяд. Някои от пътниците бяха категорични, че ще търсят компенсации от превозвача.

Казаха ни, че ще дойдат техници и общото ми впечатление беше, че летището също нямаха никаква информация какво се случва, коментира Юлия Сотирова.