Мълния е ударила две деца на стадион в Русе. В момента те се намират в реанимациите на две болници в града, съобщи бТВ. 

Сигналът е подаден около 19:20 ч. тази вечер. 

По първоначална информация децата са били на тренировка на едно от помощните игрища на стадион "Дунав", когато е завалял дъжд с гръмотевици.

По първоначална информация децата са били на тренировка на едно от помощните игрища на стадион "Дунав", когато е завалял силен дъжд с гръмотевици.

Докато децата тичали към навеса, мощен гръм ги повалил.

На място са били изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.

От Спешна помощ съобщиха, че двете деца са на по 11 години. Едното е било транспортирано в УМБАЛ "Медика", а другото - в Университетската болница "Канев" в града.

Детето, прието в спешното отделение на УМБАЛ "Канев", е било в критично състояние и е починало. За него са се грижили два реанимационни екипа, съобщи Стела Кръстева от пресцентъра на лечебното заведение, предаде БТА. Детето е било докарано в болницата в състояние на клинична смърт, без сърдечна и дихателна дейност. В продължение на час екипите са го реанимирали. Лекарите са направили всичко по силите си, но без успех, каза още Кръстева.

Второто дете, поразено от мълния в Русе, е в тежко състояние. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на УМБАЛ "Медика" в града.

Детето е прието в лечебното заведение в състояние на клинична смърт и без сърдечна дейност. Дежурният реанимационен екип го е реанимирал и е възстановил основните му жизнени показатели.

Момчето е интубирано и е в медикаментозна кома. Извършват се консултации, за да се установи дали има допълнителни увреждания по вътрешните органи, обясниха от болницата.