Кметът на София Васил Терзиев провери маркировката на площад "Св. Александър Невски" след сигнал за некачествено полагане.

Оказва се, че маркировката е положена върху кални и прашни участъци и може да бъде изтрита с едно движение, обясни той във Фейсбук профила си.

На място Терзиев се е срещнал с изпълнителния директор на "Трейс Груп Холд" АД и с ръководителя на обект ЦГЧ-Зона 4. На срещата присъстваха и представители на строителния надзор и на направление "Обществено строителство" в Столичната община.

От компанията уверили столичния кмет, че поемат ангажимент да отстранят и коригират забележките.

С изненада Терзиев установил и че линията за незрящи завършва в паркинга. Това e абсолютно недопустимо, категоричен е кметът. Той е и сигурен, че може да бъде направено изрядно, щом в други градове в Европа е възможно.

Васил Терзиев открил още, че при започването на проекта през 2017 г. не са направени опитни участъци на обекта, каквито са добрите европейски практики.

Столичният кмет отново припомни и един от основните си приоритети - качествено изпълнение на ремонтите в София и от първия път.

Пространството около храм-паметник "Св.Ал. Невски" става пешеходна зона

Пространството около храм-паметник "Св.Ал. Невски" става пешеходна зона

Премахва се паркирането около храма, както и паркоместата по западната дъга на площада

Десетина минути преди Терзиев да обяви за извършената инспекция лидерът на ИТН Слави Трифонов също излезе с позиция по казуса с маркировката. Най-общо той изрази критика към столичния кмет и ПП-ДБ, партията от която е издигнат.

"Всичко е шантаво в тая държава, дори и маркировката", обобщава Слави Трифонов.

Все пак припомняме, че този ремонт е иницииран от бившия кмет на София Йорданка Фандъкова. "Трейс Груп Холд" АД пък е една от основните фирми изпълнители на ремонти в столицата, в това число и този на жълтите павета. Фирмата впоследствие извърши и ремонт на ремонта си..

Всяка втора поръчка за ремонт на центъра на София е съмнителна

Всяка втора поръчка за ремонт на центъра на София е съмнителна

АДФИ установила, че или има индикатори за измама, или съществени нарушения