Без забавяне продължава премахването на незаконните постройки на Румен Гайтански-Вълка в ловно стопанство "Искър".

В акцията участват както наети от Столичната община работници, така и хора от фирмата на Гайтански. Съвместните действия са започнали, след като от неговата фирма "Био-майнинг" пожелаха да участват в събарянето на незаконните постройки.

На терен работят две тежкотоварни машини и близо 20 души, показва проверка на БНТ.

"В момента се демонтират покривните керемиди, почиства се и строителният отпадък за по-лесен достъп", обясни инж. Николай Илиев, технически ръководител на обекта.

По думите на Мирослав Гьорев, представител на фирма "Био майнинг", се работи 90% вътре и 10% навън.

Васил Терзиев: Вълка иска сам да събори незаконния си хотел

Васил Терзиев: Вълка иска сам да събори незаконния си хотел

Започват проверки на незаконните строежи в столичните райони

От Столичната община и фирмата на Румен Гайтански довършват общ график за премахването на постройките. Така общината ще спести близо 2.4 млн. лв. от бюджета си.

"До момента Столичната община и екипите не са спирали работа по договора, който е подписан. Финализираме линеен график, по който времево и технически да сме наясно как разумно да се спазят сроковете по дейности", заяви Цветан Тодоров от Столичната община.

Очакванията са общата работа между Столичната община и частната фирма да продължи между три и шест месеца до окончателното премахване на незаконните постройки.

Припомняме, че незаконните сгради са собственост на фирмата "Био Майнинг" на Румен Гайтански - Вълка. Опитите за събаряне на хотела започнаха на 29 март, а няколко дни по-късно стана ясно, че събарянето бива затруднявано с "всякакви възможни хитринки", като например паркиран на входа пикап въпреки забраната за влизане на автомобили, за да не се създава риск за бременните кошути в района.

Въпреки хитринките: Хотелът на Вълка падна

Въпреки хитринките: Хотелът на Вълка падна

Блокиралата входа кола е репатрирана, а катинарът е срязан с флекс