Столична община се изправя пред "всякакви възможни хитринки", които й пречат да събори незаконния хотел на Румен Гайтански - Вълка, предава БНТ.

Бременни кошути и един пикап пазят хотела на Вълка.

Събарянето на незаконната сграда започна в петък, но тази сутрин, когато екипите отиват да продължат работа, намират техниката си пред входа на Ловното стопанство "Искър", а от вътрешната страна е паркиран един пикап.

По този начин се блокира входа, през който екипите от общината трябва да влизат и излизат.

Цветан Тодоров, директор на Дирекция "Общински строителен контрол" в Столична община, обяснява, че когато са отишли да продължат работата си, са видели кабелите пред входа. Според думите му, кабелите са били "компрометирани" и по този начин багерът, с който трябва да продължи събарянето на незаконните постройки, вече не може да бъде запален и се нуждае от ремонт.

От своя страна, директорът на ловното стопанство Иван Дивизиев, на 6 март е издал заповед, с която се забранява влизането на хора и автомобили в ловното стопанство, защото това създавало риск за бременните кошути.

Но въпреки тази заповед се е появил пикап от вътрешната страна на входа, който не е на Ловното стопанство.

От Столичната община ще сезират прокуратурата за увредената строителна техника и казват, че незаконната постройка ще бъде премахната.

Утре ще опитат пак. 

Събарят незаконни постройки край язовир "Искър"

Събарят незаконни постройки край язовир "Искър"

Обектите се намират на територията на държавното ловно стопанство "Искър"