Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова откри в Стара Загора първия в страната и на Балканите Комплексен център за социални услуги.

За довършване на сградата, строена през 80-те години на миналия век за работническа поликлиника, са изразходвани 18, 400 млн. лв, съобщи БНР.

На разгърната площ от 7200 кв. метра ще бъдат разположени осем регионални дирекции на министерството, 187 служители ще обслужват безработните, инвалидите и социално слабите в областта.

Годишно в областта се обслужват около 30 хиляди социално слаби, дневно през бюрото по труда минават около 300 души. В центъра е настанена и новата дирекция Европейски фондове и международни програми.

Министър Емилия Масларова се надява, че онези един милиард 214 милиона, които са насочени към развитие на човешките ресурси в Стара Загора, също ще бъдат обслужвани по един модерен комплексен начин.

Центърът за комплексни социални услуги е вече факт и искрено се надявам, че този пример, този пилотен проект ще бъде много заразителен и следващата ни стъпка и поглед е насочена към Варна, посочи социалният министър.

Старозагорската прокуратура образува постановление по сигнал за високата цена на строителните дейности, но не установи данни за извършено престъпление. Преписката бе изпратена в Софийска градска прокуратура, която трябва да провери обществената поръчка и избора на изпълнител.

В момента Агенцията за държавна финансова инспекция извършва ревизия в социалното министерство, потвърди пресаташето на агенцията Сашка Виденова.