Масово сбиване е станало на бул. „България" в Пазарджик, съобщи радио Пловдив. Причината е спор за имоти, които са на мюфтийството.

Според един от участниците в сбиването - Тошо Недков, спорът е между хора на Недим Генджев и представители на мюфтийството в града.

Търговската площ, заради която се стигнало до боя, се намира в центъра на Пазарджик срещу общината.

Сбиването е станало в момента, в който Тошо Недков се е опитал да влезе без разрешение в имота. Обектът от шест месеца е празен и няма наемател.

Районният имам на Пазарджик Яшар Сали, който е председател на мюсюлманското настоятелство, е дошъл с петима души и със съдебно решение от Върховния касационен съд, което му дава право да влезе в имота. Трима души, водени от Тошо Недков, са ударили Сали и са му счупили очилата. След това напрежението ескалирало и се стигнало до масовия бой.

Яшар Сали обясни, че собственост на мюфтийството са общо четири съседни имота с един нотариален акт, а сбиването е заради опита на хората на Недим Генджев да влязат незаконно в имота.

Двама от участниците в побоя са закарани в болницата с линейка. Булевардът известно време бе затворен за движение от полицията.