Благодарствено писмо до кмета на Община Русе Божидар Йотов бе изпратено от майки на първокласници от ОУ „Иван Вазов". В писмото майките благодарят на русенския градоначалник за бързата му реакция при решаването на поставен от тях проблем, предаде Ruseinfo.

В края на миналата седмица над 20 майки са изпратили писмо до русенско радио, в което са изразили своите притеснения за сигурността на децата си заради неправилно паркираните по ул. Хан Аспарух автомобили.

"Всеки ден, тесният тротоар е зает от паркирани автомобили и малчуганите са принудени да слязат на пътното платно. Много е трудно да бъдат опазени близо 40 деца, които въпреки наставленията на родители и учители нямат друг избор освен да притичват по пътното платно, заобикаляйки спрелите върху тротоара автомобили. Ситуацията е още по-опасна, когато вали, защото единственото място, откъдето децата могат да преминат по тротоара, е под капчуците, в локвите заради неправилно спрелите автомобили!", са написали в писмото миналта седмица майките.

Русенският градоначалник е съдействал светкавично и резултатно. Вниманието на служителите от КООРС е било насочено към района, потърсена и помощта на пътна полиция, въведен е ред и във вертикалната пътна маркировка.

В благодарственото писмо майките подчертават, че още същия ден тротоарът е бил освободен от неправилно паркираните автомобили, а патрулна кола съблюдава за спазването на Закона за движение по ул. "Хан Аспарух".

"За нас беше много важно да знаем, че децата ни ще могат да преминават спокойно. Приятно сме изненадани, че общината в лицето на кмета реагира толкова бързо, което ни дава надежда, че местната власт милее за своите най-малки жители", се казва още в писмото.