Тежък пътен инцидент в местността "Кочеджика" край Разград причини смъртта на 46-годишен мъж.

Около 13 часа в дежурната част на областната дирекция в Шумен постъпва сигнал за тежка катастрофа, съобщи БГНЕСС.

Към мястото на произшествието веднага се насочват екипи на полицията, пожарната и спешната помощ в Разград, но след като се разбрало, че инцидентът е на територията на ОДМВР Шумен, към мястото тръгнали и екипи от шуменската дирекция.

Според първоначална информация инцидентът става на главен път Русе- Варна, малко преди границата с област Разград. Причината за злополуката е предприета маневра за изпреварване.

Пред автомобила, който тръгнал да изпреварва, се движила цистерна. Шофьорът не успял да изпревари тежкотоварния автомобил и се челно в микробус.

46-годишният мъж загива на място. С него е пътувала и 34-годишна жена, която е била извадена от автомобила и закарана в МБАЛ - Разград с линейка. В болницата в Разград е закаран и 25-годишният водач на микробуса. Състоянието и на двмата за момента е тежко.

Не е установено наличие на алкохол от страна на водачите, те са правоспособни шофьори. Все още продължава работата по изясняване причините, довели до катастрофата.

Движението по пътя Русе- Варна е пренасочено през гр. Лозница. Отсечката ще бъда отворена като пътя е напълно обезопасен за преминаващите превозни средства.