Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията- МТИТС кани кметове от цялата страна на встъпителен информационния ден за инициативата на Съвета и на Европейския парламент - WiFi4EU безплатен достъп до безжичен интернет.

Целта на форума е представителите на местната власт да бъдат запознати с възможността да получат средства за проекти за безплатен достъп до световната мрежа. Европейската комисия ще осигури финансиране на 100 % от разходите по проекта, като на бенефициентите ще се предоставят ваучери в размер на 20 000 евро.

Във рамките на информационния ден ще бъде представен и проект "Изграждане на ГИС базирана електронна платформа "Единна информационна точка". Той се осъществява от МТИТС с финансовата помощ на Оперативна програма "Добро управление".

В рамките на проекта ще бъде създаден електронен регистър за съществуващата и планираната телекомуникационна инфраструктура и за възможности за изграждане на електронни съобщителни мрежи с минимални капиталови разходи.

Информационният ден ще се проведе на 22 август от 9 и 30 часа в Дома на Европа, гр. София, ул. "Г. С. Раковски" № 124. Повече информация за темите на събитието и регистрацията за участие може да намерите на интернет страницата на МТИТС.