34-годишният затворник Сергей Методиев почина мистериозно в затвора в Бобов дол около 01.30 часа след полунощ в понеделник. Направена е аутопсия на тялото му в Кюстендилската болница, но резултатите ще станат ясно след около месец, съобщава news.blagoevgrad24.bg

Роднините на починалия заявиха, че ще съдят затвора в Бобов дол. Според тях по тялото на Методиев - по гърдите, гърба и врата, е имало множество синини, които според тях са причинени от нанесен побой.

Разказът на роднините се потвърждава от думите на затворници, че часове преди да издъхне, Сергей е викал за помощ, но никой от дежурните надзиратели не му е обърнал внимание. Виковете предизвикали реакцията на останалите затворници, които също викали за помощ и започнали да удрят по решетките на килиите си. Едва тогава главният надзирател дал хапче на Методиев, но след час той издъхнал.

По думите на лекарите, затворникът е починал от бронхопневмония. Близките му обаче не им вярват.

Сергей Методиев бил в затвора в Бобов дол от месец и половина. Излежавал там присъда от две години и три месеца за шофиране без документи и за предизвикана от него катастрофа.

Припомняме, преди седмица друг затворник Ангел Паспалев обяви гладна стачка и си заши очите в знак на протест срещу беззаконията в Бобов дол.