Митническите служители на ТД Митница Русе задържаха 67 000 къса (3350 кутии) цигари при четири проверки. Три от тях са извършени в района на Дунав мост-Русе и една на Дунав мост-Видин, съобщава Агенция "Митници".

Три от осъществените митнически проверки са в района на Дунав мост-Русе на превозни средства, пътуващи за Германия. Откритите от митническите служители цигари са съответно 5400 къса, 4000 къса и 48 000 къса. Установените тютюневи изделия са от известни марки и всичките са облепени с български акцизен бандерол.

Цигарите са били укривани зад корите на автомобилите, на различни места зад арматурното табло, както и в превозвани мебели - диван и печка. На митническите служители не са представени необходимите документи съгласно ЗАДС и за случаите са съставени актове за административни нарушения.

При четвъртия случай - отново на 14 юли, митническите служители спрели за проверка пътнически микробус в района на Дунав мост-Видин. При физическия контрол те открили 9600 къса (480 кутии) цигари с български акцизен бандерол, укрити във фабричните кухини на превозното средство.

За случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Откриха 900 кутии цигари при проверка на микробус на Дунав мост - Русе

Откриха 900 кутии цигари при проверка на микробус на Дунав мост - Русе

Цигарите били укрити сред личните вещи на водача