Митнически служители откриха 264 литра нелегален алкохол при проверка на жилищен имот в град Камено, област Бургас Освен това е установено и нерегистрирано съоръжение за изваряване, съобщава Агенция "Митници".

На 27.10.2022 г. служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" извършили проверка в частен имот на територията на гр. Камено. В хода на контролните действия митническите инспектори открили в прилежаща към имота постройка нерегистрирано съоръжение за изваряване на етилов алкохол, заредено с материал за производство.

В обособено мазе в къщата пък те са намерили 25 туби, съдържащи общо 264 литра течност с характеристики на етилов алкохол.

Било установено, че собственикът на имота няма разрешително за извършване на такава дейност и не е представил никакви документи за обезпечен или платен акциз за етиловия алкохол, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.

Нелегалният алкохол е иззет. Нелегалният "казан" е демонтиран като са иззети части от съоръжението. Предстои образуване на административнонаказателно производство по случая.

Повече от тон нелегален алкохол иззе полицията в Харманли

Повече от тон нелегален алкохол иззе полицията в Харманли

Образувано е досъдебно производство