Влак блъсна лек автомобил в индустриалната зона на Казанлък. Загинал е един младеж. Двама мъже са ранени, предаде БНР.

След удара автомобилът паднал в реката до железопътната линия.

Инцидентът е станал около 06:30 ч. тази сутрин, когато сутринта лек автомобил Фолксваген пасат е пресякъл неправомерно железопътен прелез между Казанлък и Черганово и се е ударил в преминаващ товарен влак, информират от пресцентъра на БДЖ.

По първоначална информация са пострадали трима души, които са пътували в автомобила, и на мястото на инцидента веднага е извикана Спешна медицинска помощ. При инцидента няма пострадали служители на железницата.

По информация на БНР, единият от пътниците - младеж на 25 години е починал в спешния центъра в Казанлък от политравми. Друг пътник е със счупен таз и сътресение на мозъка. Третият пътник е с по-леки контузии. Шофьорът е в добро състояние и без наранявания.

Колата е все още в реката. Екип на Районното полицейско управление, заедно с "Транспортна полиция" правят оглед на мястото на инцидента.

По време на инцидента светлинната и звукова сигнализация на прелеза, която предупреждава за приближаващ влак, е била редовно задействана, информират от БДЖ.

Вследствие на сблъсъка са нанесени повреди по локомотива на влака.

Транспортна полиция е била своевременно уведомена за инцидента. Докато служителите й са разследвали обстоятелствата около случая, товарният влак е престоял на мястото на инцидента до 08:02 ч.

Това от своя страна е довело до 30 минутно закъснение в движението на пътнически влак № 30131, движещ по маршрут Карлово - Сливен.