Жена измами пенсионери в Монтана, представяйки се за служителка на ВиК, съобщават от Областната дирекция на МВР в града.

Около 11.30 часа вчера в полицията постъпил сигнал, че на бул. "Св. Климент Охридски" в града жена се представя за служител на ВиК, като твърди, че извършва проверка на водомерите и при установяване на нередност взема пари от живеещите на адреса.

На мястото 46-годишен мъж и 66-годишна жена обяснили на служителите на реда, че около 10.30 часа същия ден на вратата им позвънила непозната жена, която се представила за служител на ВиК-Монтана и поискала да влезе в жилищата им, за да погледне водомерите и поставените пломби.

Мнимата служителка заявила, че водомерите трябва да бъдат почистени, за което поискала заплащане и предоставила книга, в която да се подписват срещу извършените услуги. 66-годишната жена платила за "услугата" 10 лв.

Същата сцена се разиграла и в дома на 79-годишен мъж и 78-годишната му съпруга, жители в същата кооперация. И те били посетени от въпросната "служителка", която огледала водомера им и поискала 10 лв., като накарала мъжа да се подпише в същата книга. Когато обаче той поискал да види за какво точно се подписва, жената опитала да избяга. Мъжът се опитал да я спре, като я задържи за връхната дреха, но тя се отскубнала и успяла да избяга. Измамницата обаче изпуснала чантата си с документи на името на 41-годишна жителка от София. 

По случая е образувано досъдебно производство.