Мостикът пред хотел "Глобус" на централния плаж в курортен комплекс "Слънчев бряг", който трябва да бъде открит официално на 11 юни е незаконен. За това сигнализира управителят на фирмата-концесионер на плажната ивица Сава Чоролеев.

По думите му с незаконното железобетонно съоръжение вече са се заели прокуратурата, РДНСК и още три отговорни институции, които ще разследват действията на акционерно дружество "Слънчев бряг", което възстановява бракуван мостик, излязъл официално от активите му през 2009 година.

Концесионерът твърди, че за възстановяването и реконструкцията на пирса, няма държавна поръчка, липсва разрешение за строеж, няма издаден акт за въвеждането му в експлоатация, както и други важни книжа и документи.

Чоролеев допълни, че мостикът трябва да бъде премахнат, тъй към момента няма закон, който да позволява изграждането на такова съоръжение в концесионна зона. "Никой не е дошъл да се съгласува с мен и никой няма право да прави подобна инвестиция в зоната, на която концесионер съм аз", категоричен е той.

По думите му в жалбата до прокуратурата и РДНСК се посочват и други незаконни действия на "Слънчев бряг" АД. Едно от тях е нарушение на заповедта на община Несебър, която гласи, че се забранява от 15 май влизането на тежка техника на територията на комплекса.

Концесионерът заяви, че няма да си затваря повече очите и фактите за всички нарушения на "Слънчев бряг" АД ще бъдат излагани пред всички държавни и отговорни институции.

"Преди няколко дни научихме един доста тревожен факт - ръководството на "Слънчев бряг" АД не е спазило техническите параметри по проекта на пирса. Мостът беше дълъг 65 м, новите шефове на дружеството казаха, че ще го удължат с още десет. Сега става ясно, че не само, че не е удължен, но е станал по-къс с 4 метра. АД-то излъга и че новият мост струва 350 000 лева", заявиха представители на сдружение "Месамбрия", в което членуват 30 превозвачи по море.