Най-високият връх на Балканския полуостров Мусала се сдоби с масивна снежна покривка. През нощта температурите там са паднали малко под нулата.

Променливите атмосферни условия се наблюдаваха в цялата страна - силен атмосферен вятър образувал смерч в Казанлъшко, съобщи Нова.

Във връзка с атмосферните условия АПИ припомня, че преминаването по АМ "Хемус" е затруднено заради провеждането на ремонти дейности. В района на тунел "Витиня" вчера се образуваха сериозни задръствания. Километричните тапи запушиха пътя и в трите ленти на движение.

Преминаването по пътната мрежа се затруднява допълнително заради дъжда и мокрите настилки на места.

АПИ очаква засилен трафик през уикенда

АПИ очаква засилен трафик през уикенда

от 1 юни до 15 септември влизат ограничения за камионите над 12 тона

Припомняме, заради ремонтните дейности на АМ "Хемус от АПИ съветват водачите да преминават през алтернативни маршрути.

Пътуващите към Враца, Монтана и Видин могат да използват алтернативните пътища през Искърското дефиле и прохода Петрохан.

Относно водачите, пътуващи в посока Варна, Шумен, Разград, Търговище, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Ловеч АПИ припомня, че по АМ "Тракия" няма ремонтни дейности, и преминаването няма да бъде затруднено допълнително. Алтернативните пътища - Подбалканския път и пътищата през някои от старопланинските проходи - Троянски, Шипка, Републиката, Котленски, Ришки и Айтоски.

Регионалният министър направи проверка-изненада на тунел "Витиня"

Регионалният министър направи проверка-изненада на тунел "Витиня"

Ремонтът ще приключи до края на месец юни

По време на проверка на ремонтните дейности на тунел "Витиня" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви, че ремонтът на тунел "Витиня", както и на виадукта, намиращ се непосредствено след тунела, ще приключат до края на месец юни.

За летния се очаква засилен трафик по АМ "Хемус", поради което ремонтните дейности трябва да приключат възможно най-скоро.