МВР са пуснали сигнално писмо до кмета на София Васил Терзиев, с което го уведомяват, че са извършени незаконни действия на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен" и това е новата реорганизация на движение в столицата.

След инспекция на реорганизацията на движението вътрешният министър Калин Стоянов обясни, че във връзка с множеството запитвания от граждани и от неправителствени организации, МВР още през миналия понеделник е изготвил разпореждане до заместник-кмета на Столична община Илиян Павлов. Разпореждането предвижда изпълнение решението на Върховния административен съд (ВАС) да се спре въвеждането на новата реорганизация на движение София.

Освен това трябва да бъдат обезопасени всички новопоставени елементи и новообособени трасета. Срокът е до днес. "Както всички вие виждате, тук нищо не се случва. Това, което предстои, е санкция в размер от 2 до 7 000 лв. по Закона за движение по пътищата и сигнал до прокуратурата за неизпълнение на съдебно решение, което реално е престъпление по Наказателния кодекс", подчерта Калин Стоянов.

Вътрешният министър повтори казаното от свои служители и по-рано, че реорганизацията не е била съгласувана с Пътна полиция.

СДВР заръча на Столична община да не въвежда новата организация на "Патриарха"

СДВР заръча на Столична община да не въвежда новата организация на "Патриарха"

Положените нова маркировка, пътни знаци и преградни съоръжения не са законни